Οκτώβριος 2017

ΚΡΙΟΣ 

21/3 - 20/4

Γενικά

Οκτώβριος 2017

Το ουσιαστικότερο νέο του Οκτωβρίου, που είναι κι ένα νέο πολύ θετικό κι αισιόδοξο, δεν είναι άλλο από το πέρασμα του Δία στο Σκορπιό. Ο πλανήτης της ευημερίας, της επέκτασης, της πίστης, της μόρφωσης, της τύχης και της ... υπερβολής (να τα λέμε κι αυτά!) εγκαταλείπει τον 7ο ηλιακό σου οίκο των Σχέσεων και των Συνεργασιών, και περνά σε έναν οίκο πολύ ουσιώδη, σκοτεινό και πλούσιο. Περνά στο Σκορπιό, και στον 8ο οίκο που μιλά για δύναμη ζωής, αναγέννηση, για τα οικονομικά, το χρήμα των άλλων, το χρήμα ως μορφή εξουσίας και τέλος για το σεξ ως βαθύτερο τρόπο ένωσης μεταξύ δύο ανθρώπων. Προφανώς, μια πρώτη ανάγνωση της νέας θέσης του Δία είναι πως ευνοεί πολύ τα οικονομικά σου. Το έτος που ανοίγεται από την είσοδό του στο Σκορπιό είναι ένα έτος κατά το οποίο είναι πολύ πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια πάσης φύσης εκκρεμότητες με χρέη, κληρονομιές, τράπεζες κλπ. Μην σε τρομάζει αυτό, διότι συμβαίνει μόνο και μόνο για να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η προσωπική σου σαγήνη γίνεται έντονη και καθηλωτική (μιας και παντρεύεται η ένταση κι η υπερβολή του Δία με τον σκοτεινό και σέξι Σκορπιό) - οι σχέσεις, που εξακολουθούν να σε απασχολούν, παίρνουν μια μοιραία, έντονη, πολύ ερωτική χροιά με το σεξ να γίνεται εξαιρετικά σημαντικό μέσα σε αυτές - όχι ότι δεν ήταν πάντα σημαντικό το σεξ, σε Κριό μιλάμε. Δεν είναι τυχαίο πως η είσοδος του Δία στο παθιασμένο βασίλειο του Σκορπιού πραγματοποιείται λίγο μετά την τελευταία αντίθεση του πλανήτη με τον Ουρανό. Ο Ουρανός βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο, κι η αντίθεση των δύο αυτών πλανητών ήρθε να κλονίσει συθέμελα σχέσεις - ίσως και συνεργασίες- που θεωρούσες δεδομένες. Τώρα λοιπόν βλέπεις πολύ πιο καθαρά τι αξίζει και τι όχι και είσαι πανέτοιμος να πολεμήσεις για να κερδίσεις τυχόν χαμένο έδαφος.

ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ, Ή ΦΕΓΓΑΡΟΛΟΥΣΤΟΙ;

5/10: Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιό σου κι ίσως βιώσεις μια έντονη και κατακόρυφη ... πτώση ενέργειας, ίσως και καμιά ιωσούλα! Προσπάθησε να μετριάσεις τους φρενήρεις ρυθμούς με τους οποίους ζεις κι εργάζεσαι. Ταυτόχρονα, δεν είναι απίθανο να προβληματιστείς πάνω σε θέματα συντροφικότητας, όπως και να δεις πράγματα που μέχρι χθες δεν είχες παρατηρήσει.

19/10: Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού και δεν θα λέγαμε πως είναι ότι καλύτερο για τις σχέσεις. Ενεργοποιείται από τον Ουρανό που είναι πάντα στο ζώδιό σας και φέρνει εντάσεις. Με τον Άρη επίσης στο Ζυγό - και απέναντί σου - από τις 22/10, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Αν μια σχέση είναι για σένα σημαντική, προσπάθησε να μην παίρνεις τοις μετρητοίς αυτό το διάστημα όσα προκλητικά κι εριστικά λέει και κάνει (κυρίως λέει!) ο σύντροφός σου.