Φεβρουάριος 2018

ΚΡΙΟΣ 

21/3 - 20/4

Γενικά

Φεβρουάριος 2018

Οι προβληματισμοί του Ιανουαρίου καλά κρατούν και στις αρχές αυτού του μήνα. Οι προβληματισμοί σου, από την αρχή της χρονιάς, έχουν να κάνουν με τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Όμως, ούτε από κάτω σε παίρνει ούτε σου επιτρέπουν οι συνθήκες να σκεφτείς και να επεξεργαστείς σε βάθος, διότι και οι έξοδοι, οι παρέες και οι διασκεδάσεις καλά κρατούν, και ο Άρης στον φιλικό σου Τοξότη δεν σε αφήνει να αγιάσεις ιδιαίτερα. Σε προ(σ)καλεί να ζήσεις με όλο σου το Είναι, να ταξιδέψεις (ακόμα και στο εξωτερικό), να αναζητήσεις και να επανασυνδεθείς με φίλους, να ξεκινήσεις να μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Φυσικά και όλη αυτή την παρόρμηση τη συνοδεύει και μια γενναία δόση επιπολαιότητας, τι Κριός θα ήσουν αλλιώς! Μέσα σε όλο αυτό το δημιουργικό και δυναμικό κλίμα, δεν αποκλείεται καθόλου να αναλάβεις ένα καινούργιο επαγγελματικό έργο, ή τα ηνία μιας επιχείρησης - μιας οικογενειακής επιχείρησης, ίσως;

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους νέα ξεκινήματα ευνοούνται πολύ - τόσο από το εξάγωνο Αφροδίτης - Κρόνου στις 16/2 όσο και από το εξάγωνο Ερμή - Κρόνου στις 21. Και οι δύο όψεις ενισχύουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό σου και είναι ιδανικές για συμφωνίες και ενάρξεις. Πράγματι, ο μήνας αυτός ίσως σε βάλει σε διαδικασία να σκεφτείς πολύ πιο σοβαρά από ότι έπραττες μέχρι τώρα το επαγγελματικό σου προφίλ. Ο τομέας που δοκιμάζεται είναι οι προσωπικές σου σχέσεις, όπου ιδίως εκεί γύρω στις 25 (τετράγωνο Αφροδίτης - Άρη, σύνοδος Ερμή - Ποσειδώνα) εντείνει τόσο τις διαφωνίες και τις κόντρες, όσο και τη θολή κρίση, τις ελλιπείς ή λάθος πληροφορίες αλλά και το ξεμυάλισμα με τον εντελώς λάθος ή απαγορευμένο άνθρωπο. Ιδίως αν αυτός ο άνθρωπος είναι κάποιο πρόσωπο κύρους ή εξουσίας, εκεί πλέον το πάθος και το συναίσθημα εντείνεται ΚΑΙ από το εξάγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα στις 27. Θα χρειαστεί προσπάθεια για να δεις αντικειμενικά, όπως και για να περιορίσεις τη διάθεσή σου για υπερβολή και σπατάλη στα οικονομικά καθΆ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας λίγο... περίεργος - και ξεκινώ από τα προφανή. Ένας μήνας που δεν έχει Πανσέληνο (δεν έχει, γιατί για ελάχιστες ώρες την φωτεινή πανσέληνο που δικαιούταν ο Φεβρουάριος την ... έκλεψε ο Ιανουάριος και μας τη σερβίρισε σετ με μία έκλειψη) μοιάζει λίγο με ένα σκηνικό όπου κανείς δεν ανάβει ένα φως. Και τι κάνουμε στο σκοτάδι; Αρχικά τρομάζουμε, ίσως προβληματιζόμαστε προς τα πού να πάμε ή πού βρίσκεται το κάθε τι, μετά όμως προσαρμοζόμαστε μια χαρά. Στο σκοτάδι, επίσης, γίνονται και τα πιο ...υπέροχα αμαρτωλά πράγματα!

Η Νέα Σελήνη του μήνα λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Υδροχόου και φέρνει μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις, λόγω της συμμετοχής του Ουρανού που βρίσκεται επίσης στο ζώδιό σου. Πιθανόν οι φίλοι ή οι παρέες να σε παρασύρουν σε κάτι παράτολμο, ριψοκίνδυνο, ριζοσπαστικό. Πολύ πιθανόν όμως και η έκλειψη αυτή να φέρει στη ζωή σου ένα νέο πρόσωπο που θα σε συγκλονίσει και θα σε συναρπάσει. Μιλάμε πάντα για μία έκλειψη στον Υδροχόο άρα το άτομο αυτό μπορεί να προέρχεται από ένα σύλλογο ή μια ομάδα στην οποία βρίσκεσαι κι εσύ, ή απλά να είναι ένα έντονα πνευματικό ή ιδιαίτερο άτομο. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια γνωριμία που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή σου. Έσω έτοιμος!