Σεπτέμβριος 2016

ΚΡΙΟΣ 

21/3 - 20/4

Γενικά

 

Με πολλά επίθετα μπορεί να περιγραφεί ο Σεπτέμβριος αυτός, Κριέ, αλλά το «βαρετός» δεν είναι ανάμεσα σε αυτά - ούτε και το «εύκολος». Είναι όμως ίσως ο πιο ενδιαφέρων μήνας της τρέχουσας χρονιάς, κάτι που εξιτάρει και δραστηριοποιεί την δραστήρια, θαρραλέα και ριψοκίνδυνη φύση σου όσο λίγα άλλα ζώδια. Ο κυβερνήτης σου, ο μαχητικός Άρης, αφήνει πίσω του μία σκληρή σύνοδο με τον Κρόνο και συνεχίζει την πορεία του στο φιλικό προς την δική σου ενέργεια ζώδιο του Τοξότη. Παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, εσύ πλέον μπορείς και βλέπεις, και εστιάζεις, στην γενικότερη εικόνα, στο όραμά σου, στο όνειρό σου, στον ορίζοντα που σου γνέφει να ταξιδέψεις, να ερωτευθείς, να εξελιχθείς, να ζήσεις. Ναι, μπορεί να μην μπορέσεις πρακτικά να προχωρήσεις άμεσα προς τις αλλαγές ή τις βελτιώσεις που θέλεις να κάνεις, το ότι πλέον όμως τις έχεις αποσαφηνίσει είναι πολύ σημαντικό.

Οι σχέσεις σου θα βρεθούν στο προσκήνιο. Το πέρασμα του Δία στον τομέα σχέσεων και συνεργασιών (10/9) είναι κομβικό - θα φέρει οπωσδήποτε νέες ευκαιρίες, οι οποίες όμως καλό θα είναι να περνούν από το κόσκινο πολύ προσεκτικής σκέψης πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση. Η φύση  του Δία δεν είναι μόνο τυχερή και γενναιόδωρη, αλλά, δυστυχώς, και υπεραισιόδοξη. Αυτό, σε συνδυασμό με την δική σου ακράτητη, παρορμητική φύση είναι σωστό κοκτέιλ μολότοφ! Ιδίως πάνω στην ετήσια σύνοδο Ήλιου - Δία στις 26/9, η υπεραισιοδοξία χτυπά κόκκινο, το ίδιο κι η εξιδανίκευση ενός συντρόφου. Σε όσους Κριούς έχουν αποφασίσει να βάλουν τελεία σε ένα γάμο ή μία μακροχρόνια σχέση, η παρουσία του Δία εδώ ενδέχεται να σηματοδοτήσει νομικές διαφορές, ή έναν κύκλο διευθέτησης θεμάτων με τη βοήθεια του νόμου. Όσο για την κυρίαρχο των σχέσεων, Αφροδίτη, ναι μεν θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα επίσης στο Ζυγό, αλλά δυστυχώς δεν θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον Δία. Προχωρώντας στο Σκορπιό όμως (24/9), σε ευνοεί για να διευθετήσεις στα κοινά σου οικονομικά με τρίτους, όπως και σε θέματα χρεών, δανείων ή κληρονομικών.

Οι εκλείψεις του μήνα (Ηλιακή 1/9 και Σεληνιακή 16/9, στην Παρθένο και τους Ιχθύς αντίστοιχα), αφορούν τον δύσκολο άξονα σώματος και ψυχής, και αγγίζουν άμεσα τόσο την ψυχολογία σου, όσο και την υγεία και την καθημερινότητά σου. Είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσεις τώρα να βλέπεις πιο σοβαρά θέματα πρόληψης, υγείας, διατροφής, άσκησης και τρόπου ζωής. Μην επιτρέψεις να σε καταλάβει άγχος και μαύρες σκέψεις. Άκου το σώμα σου, «ρίξε» τους ρυθμούς σου, αγάπησε το υλικό, γήινο κομμάτι σου ώστε να συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί σου και να σε ακολουθεί στις ιλιγγιώδεις ταχύτητες με τις οποίες ζει, αναπνέει και κινείται ένας Κριός.