Οκτώβριος 2016

ΚΡΙΟΣ 

21/3 - 20/4

Γενικά

Αν ο Σεπτέμβριος ήταν ένας μήνας έντονος και δύσκολος, ο Οκτώβριος είναι εξίσου απαιτητικός - όμως το Σύμπαν μοιάζει λίγο πιο πρόθυμο να σου στείλει βοήθεια και να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας, Κριέ.

Μιλώντας για γέφυρες και για επικοινωνία, ο Ήλιος μέχρι και τις 24/10 διελαύνει στο ζώδιο του Ζυγού. Εκεί, επίσης, εκτός από τον Δία, θα βρίσκεται και ο επικοινωνιακός Ερμής. Μια πρώτη ανάγνωση είναι πως ο Οκτώβριος δίνει έμφαση ...στους Άλλους της ζωής σου - κάτι που δεν είναι εύκολο για τη φύση ενός Κριού. Νιώθεις κι εσύ ο ίδιος πως το κέντρο βάρους μετατοπίζεται από εσένα τον ίδιο σε κάποιο άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα και στις μεταξύ σας σχέσεις. Ο/η σύντροφος, οι συνεργάτες αλλά και οι ανταγωνιστές όπως και οι φανεροί σου εχθροί καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο χώρο από όσο ήσουν προετοιμασμένος αρχικά να τους δώσεις. Αυτό, μπορεί να σε ζορίσει λίγο παραπάνω διότι από τις 7 έως και τις 24 του μήνα ο Άρης, ο κυβερνήτης σου, θα σχηματίζει μία αρκετά ζόρικη και πιεστική όψη με Ήλιο, Ερμή και Δία, κάνοντας τις δικές σου αντιδράσεις εξαιρετικά απρόβλεπτες.

Η βασική όψη  που χαρακτηρίζει και χρωματίζει το μήνα Οκτώβριο είναι η σύνοδος που σχηματίζει ο πλανήτης Άρης με τον Πλούτωνα  στο ζώδιο του Αιγόκερω. Είναι μία όψη κατά την οποία εκλύεται απίστευτη δύναμη κι ενέργεια, η οποία, στην περίπτωσή σου, αφορά στην εργασία σου, την κοινωνική σου θέση, τους κοινωνικούς ρόλους που επιλέγεις να «παίξεις» αλλά και την καταξίωσή σου μέσα στο σύνολο. Καλείσαι, λοιπόν, ως Κριός, να πολεμήσεις (Άρης) μέχρις εσχάτων (Πλούτωνας) για τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου αλλά πώς; Πρακτικά, μεθοδικά, προσγειωμένα, ρεαλιστικά και με ...χειροπιαστές αποδείξεις της αξίας σου (η σύνοδος συντελείται  στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω!) Η πανσέληνος στο ζώδιό σου στις 16/10 είναι ένας πρώτης τάξεως καθρέφτης στον οποίο μπορείς να δεις όλα σου τα προτερήματα αλλά και όλα τα σημεία όπου μειονεκτείς, και να πράξεις ανάλογα! Τέλος, η αστρολόγος σου θέλει να σου υπενθυμίσει πως η παρουσία του Δία στον 7ο ηλιακό σου οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών είναι μία μεγάλη ασπίδα καλοσύνης, αρμονίας, δικαιοσύνης και αγάπης, και το μήνυμα του γενναιόδωρου αυτού πλανήτη όσον αφορά στις σχέσεις σου είναι το «παν μέτρον άριστον». Να κάτι στο οποίο, ως Κριός, θέλεις λίγη δουλίτσα!