Απρίλιος 2018

ΚΡΙΟΣ 

21/3 - 20/4

Γενικά

Απρίλιος 2018

Ο μήνας των γενεθλίων σου δεν θα μπορούσε να είναι μήνας... Κριού, δίχως λιγάκι πόλεμο. Ναι, σωστά κατάλαβες. Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας έντονος, με μάχες, με εξελίξεις και με αντίξοες συνθήκες (λέγε με «ανάδρομο Ερμή»...) Ναι μεν ο Ήλιος στο ζώδιό σου σε φωτίζει, σε γεμίζει ενέργεια, ζωτικότητα, λάμψη, γοητεία και μαγνητισμό ως τις 20 αλλά και ο ανάδρομος μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα φέρνει αναποδιές, αναβολές και καθυστερήσεις, όπως και μπόλικες ιώσεις, φλεγμονές, θέματα με την ταχύτητα ή με αιχμηρά αντικείμενα και τη φωτιά. Ο κυβερνήτης σου, ο Άρης, εγκαινιάζει το μήνα με μία σύνοδο τρομερής ισχύος με τον Κρόνο. Η σύνοδος αυτή δεν είναι ότι το καλύτερο μιας και φέρνει σκληρότητα, εντάσεις, πείσμα, όπως και προβλήματα με άτομα εξουσίας, με ηλικιωμένους ή μεγαλύτερους ανθρώπους, συγγενείς ή τρίτους κι εμπλοκές με θέματα νομικά. Ο Κρόνος βάζει στο κοκτέιλ αυταρχισμό, σκληρότητα και άτεγκτες θέσεις κι εσύ, ως γνήσιο παιδί του Άρη, αντιδράς παίρνοντας φωτιά και κραδαίνοντας τον πέλεκυ κατά δικαίων και αδίκων. Λάθος τακτική - ιδίως το πρώτο δεκαήμερο του μήνα τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από τις αντιπαραθέσεις και τις κάθετες συγκρούσεις και συμπεριφορές. Στο πλαίσιο του ανάδρομου Ερμή, η επικοινωνία λίγο θέλει για να γίνει προβληματική, πικρόχολη ή ακραία. Στο ίδιο πλαίσιο δεν βλάπτει να προσέχεις λίγο περισσότερο τα χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες, ιδίως σε επαγγελματικά ζητήματα όπου η καθυστέρηση σε ένα ραντεβού μπορεί να κρίνει την έκβαση μιας ολόκληρης συνεργασίας. Οικονομικά παίρνεις μια πολύ όμορφη ανάσα, με την Αφροδίτη στον Ταύρο, και πολύ θα το χαρείς - το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι η υπερκατανάλωση και οι άσκοπες σπατάλες που μπορούν να σε αφήσουν ταπί και ... καθόλου ψύχραιμο.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιό σου στις 16 του μήνα και σε προτρέπει σε καινούργια ξεκινήματα, αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή σου, την συμπεριφορά σου ή τη γενικότερη νοοτροπία σου. Τώρα είναι η ώρα για να γραφτείς σε γυμναστήριο, να αρχίσεις να τρέφεσαι πιο υγιεινά ή να τολμήσεις μια ακραία αλλαγή μαλλιού ή γκαρνταρόμπας!

Η Πανσέληνος του μήνα είναι στις 30/4 στο μυστηριακό, σκοτεινό και πολύ βαθύ ζώδιο του Σκορπιού και αναμοχλεύει συναισθήματα κτητικότητας και σεξουαλικής επιθυμίας, αλλά και θέματα χρημάτων που έχεις από κοινού με το σύντροφό σου ή τρίτους, όπως και δάνεια και κληρονομιές. Ίσως σκέπτεσαι να πάρεις ένα δάνειο, ίσως επίσης ξεδιαλύνει ο ορίζοντας με κάποια αγορά ή ένα χρέος. Ερωτικά νιώθεις πιο ζωντανός από ποτέ κι αν μια σχέση ξεκινήσει αυτές τις μέρες, θα φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του πάθους.